header

در چرخه فرآیند محور یاوران هنری انقلاب اسلامی «چفیه» تلاش می کنیم دنیا را به جای بهتری برای زندگی تبدیل کنیم.

امروز: ۲۵-۰۶-۱۴۰۳

160311540862728599

معرفی هنرمندان لنجان؛ اولین بانوی استاد خوشنویس در استان اصفهان

مصاحبه با هنرمند بسیجی، استاد شهناز ملکی (اولین استاد بانوی خوشنویس استان اصفهان)

بسیج هنرمندان شهرستان لنجان قصد دارد هر هفته یکی از هنرمندان شهرستان را در سایت سازمان بسیج هنرمندان معرفی نماید:

مصاحبه ای با خانم شهناز ملکی مسئول کارگروه خوشنویسی بسیج هنرمندان شهرستان لنجان و نویسنده کتاب القاب خوشنویسان ایرانی:

شهناز ملکی متولد ۱۳۵۶ در شهر اصفهان به دنیا آمد از همان دوران کودکی با دیدن خطوط زیبا ی کتابها و دیوارهای اماکن ، حس زیبادوستی به خط و خوشنویسی و این هنر گران سنگ باعث شد تا تصمیم بگیرد این هنر زیبا را بیاموزد.
در محضر اساتید نستعلیق: استاد علی فرزانه واستاد ابوالوفا حسینی واستاد قاسم احسنت خط نستعلیق را آموزش دید و خط شکسته را از استاد حسین گلشنی فرا گرفت .
ملکی دارای مدرک فوق ممتاز خوشنویسی از انجمن خوشنویسان ایران می باشد .و اولین بانوی است که در استان اصفهان درجه استادی خط را کسب نموده است .

*بالطبع با رشد پیشرفت روز افزون گرافیک و علوم کامپیوتری هر چند کار نگارش آسانتر از قبل شده ولی به هیچ عنوان نمی تواند جایگزین هنر و آفرینش خلاقانه دست هنرمند است .

آیا شما هم قائل به خاصیت‌های مفهومی ویژه‌ای برای حروف الفبا هستید؟ و به آنها از جنبه‌های نمادین نیز توجه می‌کنید؟

*حروف الفبا هر کدام در ذات خود ارزش مفهومی دارند که با ترکیب آنها انتقال معنا میسر می گردد. به عنوان مثال نقطه در خوشنویسی نشان وحدت و احدیت است که ارزش و جایگاه خاصی به لحاظ نمادی عرفانی پیدا می کند .

به نظرتان شیوه‌های جدید خوشنویسی اعم از تغییراتی که در دانگ و دوایر، کشیده‌ها و یا نقطه‌ها به وجود آمده، چه رابطه‌ای با تغییرات اجتماعی و ذهنی هنرمند امروز دارد؟

*خوشنویسی در طول اعصار هنری پویا و متحرک بوده و هست با نگاهی اجمالی به تاریخ خوشنویسی و  سیر تحویل این هنر متوجه می شویم که به تناسب نیاز هر دوره تاریخی هنرمندان خوشنویس تغییراتی در جهت کمال این هنر ایجاد کرده اند و پاسخگویی نیاز اجتماعی و ذهنی هم هنرمند و هم مخاطبان او بوده است .

توصیه شما به هنرجویان جوان که تازه وارد این عرصه شده‌اند چیست؟

*توصیه ام این است که چنانچه وارد این عرصه می شوند با جدیت و قاطعیت در این راه گام بردارند و به این هنر به عنوان راهی برای رشد و کمال معنوی خود و جامعه بیندیشند تا به موفقیت برسند .

جایگاه زنان را در هنر خوشنویسی امروز چطور ارزیابی می‌کنید؟

*در قدیم تعداد خوشنویسان زن به تعداد انگشتان دست هم نمی رسید ولی امروزه ما شاهد هنرنمایی بانوان گرامی در این عرصه هستیم آنقدر که آمار نشان داده کلاسها ی خوشنویسی چه در انجمن خوشنویسان زن تشکیل داده اند و زنان نه تنها همپای مردان بلکه گاهی گوی سبقت را از مردان این عرصه ربوده اند.