با شروع دهه فجر ۱۴۰۲ بوی گل سوسن و سینما آمد و سیمرغ بزر گترین رویداد فرهنگی کشور را در آسمان ایران به پرواز درآورد. هنرمندان به یمن پاقدم فجر انقلاب درگلستان شهدای اصفهان گردهم آمدند تا با قدرشناسی از فرزندان این آب وخاک در کنار آنها جشن آغاز چهاردهمین
جشنواره فیلم فجر اصفهان را برگزار کنند. با شکفتن بهار انقلاب در چله زمستان، فرهنگ معطر به قدوم فیلم های سینمایی شد که بناست در سال آینده در سبد فرهنگی خانوار قرار بگیرد و چشمان مشتاق مردم جامعه را از هنر جادویی خود سیراب کند.
اصفهان، شهر گنبدهای فیروز های، در چهاردهمین تجربه خود میزبان منتخب آثار جشنواره فیلم فجر شد تا با همت ستاد برگزاری جشنواره، مردم، هنرمندان و اهالی رسانه همپای هموطنان پایتخت نشین نظاره گر یک سال تلاش سینما گرانی باشند که بناست فیلم هایشان سردر سینماها را رنگین کند و جان تازه ای به سالن های سینما ببخشد.جشنواره فیلم فجر را میتوان به نوعی سال تحویل سینمای ایران نامید که خانواده سینما را گردهم می آورد تا با دستاورد یک سال سینما گران سفره هفت سین عشقش را با هنر هفتم پر کند و با دست دوستی و همدلی دعای «یا مقل بالقلوب و الابصار » را بخوانند و مهرشان حول حالنایی باشد برای سینمای ایران.
این خان نعمت و سرور به یمن قدوم امام خمینی رحمه الله علیه است و چه زیبا امام امت در جشن باشکوه حضورش در مراسم استقبال مردم همزمان با شروع جمهوری اسلامی ایران فرمودند که ما با سینما مخالف نیستیم؛ ما با فحشا مخالفیم. و این جمله برکتی شد برای جوانه زدن سینمای نوین انقلاب اسلامی که به برکتش سفره سینما در این سرزمین پرکهن،گسترده بماند و هر سال به یمن کلام پرگهرش سینمای ایران جشن تولدش را باشکوه تر از گذشته برگزار کند. جوانان این میهن و گنج اندیشه های سربه فلک کشیده شان، پیچ و خم کم و کاستی ها را می پیماید تا با حرکت در افق جهانی سینما گام های بزرگی بردارد و اصفهان شهری هنرپرور است.
که از این سرمایه های بزرگ کم ندارد؛ منتهی کاروان سینمای اصفهان به صورت مستقل جز به مقصد تهران راهی ندارد؛ چرا که همین اندک بودجه که برای حوزه سینما همچون قطره ای در دریای بیکران است، در تهران یافت می شود. آموزش تهران است. تولید تهران است. بودجه تهران است. سینما تهران است و بالاخره سیمرغ جشنواره فیلم فجر در کوه های برافراشته دماوند آرام گرفته است و جز سفری کوتاه به احترام مردم اصفهان، دماوند را رها نمی کند؛ پس در همین روزهای خوش میزبانی باهم بودن را جشن خواهیم گرفت تا در این همدلی نگاه جدید سازمان سینمایی در برپایی عدالت فرهنگی در پهنه استان ها مهرش، جان سینما گران اصفهان را گوارا کند.
اهالی سینما در اصفهان به لحاظ واقع شدن در دایره تصمیم های سیاست گذاران عرصه سینما مظلوم واقع شدند و اگر تولیدی اتفاق می افتد، به زبان ساده فقط یک اتفاق است، اتفاقی که نه تنها آورده مالی برای آنها ندارد، بلکه زندگی شخصی آ نها را دچار بحران می کند و این بحران تکانه های فرهنگی و اجتماعی برای سینما به همراه دارد. سینما درس «بابا آب داد » مدرسه نیست که با یک جمله نشان دهیم باید قدر پدر را دانست؛ سینما شعار نیست که با سردادنش بگوییم انجام شد؛ سینما درخت کهنی است با ریشه های عمیق که با یک قطره و یک لیوان سیراب نمی شود.
برای سینمای ایران باید بزرگ فکر کرد و کارهای بزرگ انجام داد تا سینمای ایران سینما شود. در مسیر رشد سینمای ایران و اجرای عدالت فرهنگی باید از الگوی کشورهای معدودی که در عرصه تجاری سازی سینما موفق بوده اند و موجبات رونق سینما را برای سینما گران
به عنوان کارآفرینی و همچنین سینما به عنوان یک محصول فرهنگی فراهم آورده اند، بهره جست. روح سینمای ایران با این برنامه ها و با این گردش مالی جان تازه نخواهد گرفت. فروش های چندصدمیلیاردی اخیر سینمای ایران از فیلم های طنز سخیف و گرایش مخاطبان خاص و تبدیل شدن سینما به عنوان سبد گردشگری لوکس،تنها دستاوردش تنزل جایگاه سینما به عنوان یک کالای فرهنگی بی کیفیت و بازگشت مجدد سینمای فاخر ایران به دوران فیلم فارسی قبل از انقلاب است. نگاه و رویکرد سازمان سینمایی به عنوان نهاد متولی در ایجاد عدالت فرهنگی و
نهضت سالن سازی سینما اتفاق مبارکی بود که در دوران مدیریتی محمد خزاعی شکل گرفت و این اتفاق مهم در مواجهه و رویارویی با مافیای پخش در سینمای ایران به وقوع پیوست که باید قدردان این حرکت جهادی بود؛ اما این همه ماجرا نیست و یک جزء کوچک از مسیر پرفرازونشیب سینمای ایران برای رسیدن به قل ههای رونق سینمای ایران است.
در مسیر ایجاد زمینه رشد برای فیلم سازان اصفهانی و رونق سینما در اصفهان، طر حهایی همچون حمایت های بخش صنعتی فولاد و کارخانه های پرپول اصفهان تنها یک داروی مسکن هستند که آن هم نهایتا منجر به ساخت یک یا دو اثر سینمایی شود که اگر بشود؛ اینها دردی از سینمای اصفهان برطرف نمی کند. سینما در اصفهان و دیگر شهرستانها زمانی رشد می کند که در سینمای ایران نهضت راه اندازی کمپانی های بزرگ و پرقدرت سینمایی راه بیفتد تا به واسطه این تجربه موفق جهانی شهرستان ها هم در این فرایند جهش بزرگی داشته باشند.
آن وقت به لحاظ اینکه کمپانی ها در تولید آثار سینمایی نیازمند نیروی انسانی متخصص هستند، بازار کارآفرینی سینما در سراسر ایران شکل منسجم خواهد گرفت. ایجاد زیرساخت تجاری سازی و صنعتی کردن سینمای ایران برای ورود محصولات سینمایی به چرخه جهانی پخش فیلم یکی از اتفاق های بزرگی است که بایستی به شکل قوی به آن ورود پیدا کرد و ای کاش سینمای ایران دچار عاقبت صنعت خودروسازی نشود. منظومه تفکرات مجموعه مدیریتی فرهنگ و هنر در سینمای ایران در شهرستان هایی همچون اصفهان نمود پیدا می کند که با این عظمت سرمایه انسانی سرشار از استعدادهای خفته و ویژگی های منحصر به فرد شهری که سبب شده آن را نصف جهان بنامند، باید سینما گرانش سینما را فقط در آسمان ذهن خود دکوپاژ کنند و از گردونه تولید باز بمانند و آن عده قلیلی هم که پا به عرصه تولید می گذارند، بعضا زندگی شخصی خود را برای این کار چوب حراج می زنند که این رویه جز آسیب به بدنه سینما سود دیگری به همراه نخواهد داشت و خبر اینکه نام مهاجران اصفهانی امسال به عنوان کاندیداهای دریافت سیمرغ چهل و دومین جشنواره فیلم فجر دیده می شود.
این خبر مسرت بخش نشان از وجود استعدادهای نابی در اصفهان است که لازمه اش ایجاد بستر رشد برای بروز و نمایش ارز شه ای وجودی خود در عرصه سینماست. در این میان هم جهادگران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با اینکه یک ساختار دولتی دارد، اما جزئی از این بدنه مظلوم سینما محسوب می شود که بایستی در این جریان بهسازی موردحمایت معنوی و اقتصادی دولت قرار بگیرد تا به عنوان نماینده دستگاه متولی فرهنگ و هنر قدرت اجرایی در فرایند رونق سینما پیدا کند. راستی از اداره ارشاد اصفهان صحبت کردیم؛ ذکر این نکته
خالی ازلطف نیست که بگویم وجود سید مهدی سیدین نیا، مدیرکل جدید، فرصت مغتنمی برای سینمای اصفهان است؛ چرا که جزو معدود مدیرانی است که سینما و سینما گر را با همه وجود می شناسد و هنوز نیامده، زمزمه های رونق تولید از جانب ایشان شنیده می شود؛ به امید اینکه جشن سال تحویل سینمای اصفهان بر همه سینما گران اصفهان به مبارکی و میمنت باشد و شاهد رویش شکوفه های بهاری در زمستان سینمای اصفهان باشیم.